Porumbiţa

Porumbita, e o ţiganca din satul meu, sat uitat de Primarul comunei, uitat de politicieni, uitat pînă şi de Dumnezeu...deci cam pe cale de disparitie...
    Dar sa revin la Porumbiţa...cred ca e la virsta mai tinara decit mine..dar nu i se prea cunoaste virsta, poarta mereu batic, un munte de rochii unele peste altele, si mai intotdeauna este minjita toata pe fata de funingine, o intilnesc mai ales iarna, vine si striga la poarta..-Domnuuuu, domnuuuu !!! Iar daca ies, cere ceva bani sa aibe ce da de mincare la copii.
In cocioaba de pamint, lemne si nailon, unde locuiesc vre-o 3 familii sint 5-6 copii doar a ei, dar cine sa-i mai numere..sot nu are, sta azi cu unu..miine cu altu, si fiecare relatie ii mai aduce un copil in curte, nici balabusta ai batrîna, mama ei, nu are sot şi nici n-a avut dar asta nu a impiedicat-o sa aibe 6 copii, 2 baieti si 4 fete.

Fata ce-a mare a Porumbiţei are şi ea 2 copii, pe primul la nascut la 12 ani pe al doilea la 14 ani, citeodata cind trec pe strada pe la marginea satului ii vad pe toti jucinduse in ţărîna drumului...mamă, copii, unchii şi mătusi, toti au cam aceeasi virsta.. cind ii apuca foamea o iau prin holdele oamenilor si recolteaza tot ce gasesc, cind nu gasesc merg si cersesc, daca nu primesc nimic atunci fura cite ceva si-isi potolesc foamea...

Primaria le-a dat pamint, le-a dat si loc sa-si faca inca o casa... pămîntul nu l-au lucrat deloc, si dupa 1-2 ani l-au vindut pe un fel de nimic!
 Asta iarna intr-o zi ma pomenesc cu Porumbiţa la poarta..striga tare, cu voce groasa ca de barbat si plingacioasa ...
- Domnuuu !!! Domnuuuu !!... ies.. si ea imi zice..
Da şi la Ţîganca, Domnu, o ţîra de pita şi slana că-mi mor copii de foame !....

Şi înafară de slană ( ca eu nu consum carne de porc ) i-am dat ce am putut, si am avut...
Dar ziua urmatoare iar a venit... apoi in a treia zi nu am mai avut ce sa-i dau..si atunci cu lacrimi in ochi, Porumbiţa m-a blestemat ca ii las copii să-i moară de foame....2 zile m-am gindit la ea şi la blestemu ei apoi am trecut peste asta, desi zilnic o vedeam pe la portile vecinilor.

Intr-o zi vecina care imi facea iarna cumparaturile a facut infarct si a murit, si cum eu nu puteam iesi din casa, am tot cautat disperat pe altcineva care sa o inlocuiasca, atunci mi-a venit in minte Porumbiţa, am asteptat-o sa treaca pe strada si am strigat-o.
 I-am propus ca odata pe saptamina sa-mi faca cumparaturi si eu ii dau 20 de lei pt asta saptaminal, erau cam 80 de lei pe luna, si aveam cumva, cumva sa pot iesi si eu din iarna,  a primit imediat bucuroasa,  i-am dat lista si 50 lei pt produse, nu a mai venit 3 zile, dupa 3 zile a venit la poarta, mi-a zis ca i-a fost beteag copilu, ca l-a operat si sa-i mai dau 100 de lei ca acum stie sigur ca am bani !

 ...I-am zis ca e mincinoasa si sa plece, m-a blestemat din nou si si-a ridicat fustele in cap in timp ce copii ei o priveau zimbind,  apoi a plecat abia pasind din cauza zecilor de fuste inflorate !
De departe mi-a strigat ca in 3-4 zile voi ramine impotent ca m-a blestemat,  i-am zis prietenei mele care a plins 2 zile, da blestemu nu a vrut sa se prinda si prietena mea a fost fericită !

Intr-o zi o biserica Crestina a facut o evanghelizare in localitate...Porumbita a fost si ea acolo cu Balabusta de ma-sa,  se rugau, vorbeau in limbi si se aruncau pe jos.
 Pastoru' a zis ca au avut mai multi draci in ele da ca acu au iesit si ele sint curate, puradeii lor au devastat tot ce erau pe acolo de devastat si au luat si vre-o 20 de saci de haine, dupa 2 zile erau imbracati fistichiu ca papagalii.
Toata ziua stateau in poarta Bisericii, Pastoru vazind credinţa Porumbiţei le-a donat 1500 de € ca să se puna pe picioare, le-a cumparat o scroafa ca sa-şi facă microfermă, o vaca cu lapte si materiale pt o casa.
 Umbla Porumbiţa numa cu taxiul, si minca numai la Mc Donalds cu toata familia, şi-a gasit si prieten si dupa o saptamina au tăiat scroafa şi au mîncat-o, apoi au taiat şi vaca , ultimele au vindut materialele pentru casa, cimentul, varul, si bolţarii !
 Toţi puradeii aveau mobile cu camera web si bluetoot, si fiecare ascultau maneaua preferata la telefonu propriu, ba fata Porumbiţei ce-a de 10 ani avea un prieten muzicant, si acela venea cu tovarasii lui si trageau cite un chef lîngă cocioaba acoperita cu carton asfaltat si resturi de celofan de răsuna localitatea !

Dar incet incet s-au terminat toate...
Luna urmatoare cind a venit Pastorul, Porumbiţa s-a dus din nou la el să-i mai dea 1500 € ca ceilalti s-au terminat..
A ramas uimit saracu pastor cind a vazut ca Porumbiţa era din nou saraca lipita pamintului desi el cheltuise cu ea, asa ca s-au certat si a dat-o afara din biserica !
Porumbita blestema la el pe drumu mare, povestind tuturor cum si-a batut joc de ea pocaitu dracului, ca i-a dat o vaca dar fîn pentru ea nu i-a dat, si Români a dracu nu au vrut nici unu sa-i dea fîn de pomana cu toate ca o vad ca are 7 copii, si fata ei 2 !
 Dupa 3 - 4 zile incet, incet au început sa-si vîndă şi telefoanele mobile, apoi Porumbiţei i-a plecat prietenul lăsînd-o cu burta la gură...
Acum umbla din nou din poarta in poarta cu 2 copii mici dupa ea şi cu unul la piept...şi strigă...
- Domnuuuu !!!..Dă si mie mincati-aş , oţîră de pită şi slană..că-mi mor copii de foame !!!

Comentarii

  1. Bine scris...Sincer m-a si amuzat,m-a si intristat.

    RăspundețiȘtergere
  2. ce e mai trist este ca unele persoane nu stiu sa se autodisciplineze,traiesc fara sa le pese ca si miine mai e o zi :(

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Abtine-te de la comentarii jignitoare sau vulgare ca oricum nu le va vedea nimeni, nici chiar eu ca pe alea le citesc cu ochii inchisi. De asemenea, postarea comentariilor sub anonimat vor fi aprobate intr-o anumita limita.

Postări populare de pe acest blog

Moartea unui joc frumos

Casio G-Shock, un ceas fara concurenta

Blogul lu' Ninu si Lumea femeilor