miercuri, 1 iulie 2009

Amintiri....amintiri


Cindva am primit o scrisoare, am deschis-o timid...apoi am citit-o cu sufletul la gura, era de la o cititoare fidela a revistei unde scriam, i-am raspuns... apoi mi-a scris iar...in ce-a de-a treia scrisoare mi-a trimis o poezie cu dedicatie ...astazi am cautat prin cutiile cu amintiri si am dat de ea, ce timpuri frumoase erau atunci, iubire, dragoste, floricele, fluturasi ...nu aparuse Guţă nici "Inimă de ţigan"...iar sexyBrăileanca era mic copil.

Aceasta este poezia....

Prietene uitat...

Prietene uitat de iubire si flori
Mă lasă să-ţi mângâi tâmpla fierbinte.
Prietene uitat de iubire si flori,
Şi vino cu mine prin padurea cuminte
Să vedem cum se adapă caprioarele în zori.

Petale de soare ne arate cărarea
Ce duce spre ape ce cad spumegând
Prin inimi de munte lăsând supărarea,
Vino şi asculta pădurea plângând !

Şi lacrimi şi flori să ne cadă în plete
Să fim fericiţi, să zîmbim tuturor,
Departe în zare să plutească regrete
Ce vor fi trecut ca un nor călător.

Mă lasă să-ţi mîngîi tîmpla fierbinte
Prietene uitat de iubire si flori
Departe în zare să plutească regrete
Ce vor fi trecut doar ca nori călători.

Asta e poezia scrisa de Dorina in 1993, am purtat-o la mine in portofel luni de zile, am invatat-o pe de rost, dupa ce Dorina a disparut din viaţa mea ca un nor călător mi-a ramas poezia sa-mi aminteasca de ea, aveam 19 ani...desi chiar si mie mi-e greu sa cred...ca am fost odata tînăr.

4 comentarii:

 1. Erai tare daca la 19 ani scriai la reviste, dar ma andoiesc.

  RăspundețiȘtergere
 2. mirela.magica5 iulie 2009, 15:27

  am citit si citeva din poeziile tale oare de ce ?nu le stringi intro carte ca sa nu se piarda in negura timpului,asa vor ramine vesnic ca dovada talentului tau si sefletului de poet,

  RăspundețiȘtergere
 3. de 3 ori am vazut de atunci ''Somewhere in time'' De fiecare data e la fel de impresionant. Si piesa e foarte frumoasa.

  RăspundețiȘtergere
 4. e un film reusit si eu in timp de 2 ani l-am vazut de multe ori, insa sint uimit dece se vorbeste asa putin de el, pur si simplu trece neobservat, desi sint fel si fel de site-uri unde se fac sondaje si se fac topuri cu filme el nu exista..inca e un mister pentru mine.

  RăspundețiȘtergere

Abtine-te de la comentarii jignitoare sau vulgare ca oricum nu le va vedea nimeni, nici chiar eu ca pe alea le citesc cu ochii inchisi. De asemenea, postarea comentariilor sub anonimat vor fi aprobate intr-o anumita limita.