Revelionul lacrimilor



  Acum 10 ani aprox, eram singur si simteam singuratatea asta ca pe un bolovan legat de git :( ... scriam prin toate revistele care aveau anuntuiri gratuite la matrimoniale mesaje ca imi caut jumatatea, ..nu stiu nici acum ce m-a determinat sa cred ca un cretin poate avea o jumatate asemeni lui..
Am cunoscut citeva femei dar desi mie imi placea de toate, ca eram disperat ca dracu, si eram si singur de 4-5 ani, nu am gasit nici una care sa ma accepte... asa am cunoscut-o si pe Cristina....

Ne-am intilnit am povestit, si m-a uimit machiajul ei puternic si faptul ca putea termina o tigara tragind din ea doar de 5-6 ori... categoric nu era pentru mine... dar era o femeie minunata,  dupa fiecare cuvint spus scotea si o injuratura... am mers la un bar sa bem un suc si a baut 50 ml de votca dintr-o inghititura... era o actrita din filme pentru mine, mereu ma uimeau actiunile ei.. ne-am intilnit de 3 ori cred apoi nu am mai stiut nimic de ea... inainte cu 3 zile de un Revelion 2002 sau 2003 m-a sunat... m-a intrebat cu cine fac Revelionul, i-am zis ca nu-l fac cu nimeni ca nu am cu cine, (al dracu viata asta, si cind am fost casatorit am fost tot singur si de Craciun si de Revelion, ca sotia mea s-a dus sa-l faca la masa, ca doar de aia e Cracin sa fi cu familia, si eu timpitu si boul credeam ca eu sint familia ei ) asa ca ne-am hotarit sa-l petrecem impreuna... am luat o camera la Hotel Sarmis in Deva, ( e singurul Hotel din DEVA unde am acces ca persoana cu handicap) si in 31 pe la ora 14 eram deja acolo... am tot asteptat-o dar nu a aparut... am crezut ca intirzie din cauza ca pregateste ceva de mincare.(pentru mine pina atunci asta insemna Revelionul, mincare si bautura pina crapi si apoi zaci 3 zile ca un porc indopat.)... a venit pe la 19:00 cu o sacosa plina de spumant ZAREA... a asezat-o jos linga pat si ea s-a aruncat pe spate pe celalalt pat ( erau in camera 2 paturi) ...era deja putin bauta, si eu o priveam usor buimac.. apoi am intrebat-o daca nu a facut si ceva de mincare..noi ce o sa mincam ?....
S-a ridicat intru-n cot si m-a privit asa cu mila..cum privesti un prost amarit care habar nu are pe ce lume traieste... si mi-a zis....
- Nu va pot intelege pe voi astia care sinteti asa de fericiti de Revelion... chiar sinteti orbi ? ..chiar nu puteti pricepe ca sinteti mai aproape cu un an de propria voastra moarte ?... Asta va face sa fiti fericiti ?....
Poate am grasit cind am vrut sa-mi petrec noaptea asta cu tine... am crezut ca eu iti sint destul nu am crezut ca te gindesti la mincare ... apoi s-a ridicat si-a luat geaca de pe pat si a plecat.. ... Si eu ca milogul in urma ei cerindu-mi scuze si zicind ca nu am vrut sa zic aia etc...etc...
 Dupa o ora a revenit, a batut in usa i-am deschis si a intrat.. m-a sarutat si fara sa mai zicem nimic am mers in pat... ne-am iubit si ea plingea mereu.. beam spumant Zarea,..cu pupici, cu sarutari cu lacrimi..si blestemam din cind in cind  pe cei care aruncau la pocnitori cu nemiluita, era frumoasa, era inteligenta, percepea altfel realitatea..imi era mila de mine .. eram un biet animal de plush care nu stia nimic... iar ea era mai presus de ori ce vis...pe la 3 noaptea s-a ridicat si a zis ca nu mai are tigari si merge sa-si cumpere de la receptie.. i-am zis sa nu plece ..dar fara succes..s-a dus si nu a mai venit pina la 5..eu un timp am tot asteptat-o si in timp ce ma uitam la televizor gustam mereu din sticla de Spumant, pahare nu aveam si aveam fiecare sticla lui, cind a revenit era inghetata de frig, am simtit-o doar cind s-a asezat in pat linga mine, treceam printro stare de somnolenta si asteptare..mi se inchideau ochii si eu ma straduiam sa-i tin deschisi...a inceput sa-mi povesteasca ceva...dar nu mai stiu ce din cauza ca am adormit
Cind m-am trezit era ora 11 si ceva, ea nu mai era..doar linga pat erau 5 sticle de Spumant Zarea goale... nu stiu cit am baut eu si cit ea.. am sunat la Receptie am chemat un Taxi si am revenit acasa..pe Cristina nu am mai revazut-o de atunci...
Am mai vorbit cu ea o singura data..am sunat-o eu si m-a rugat sa o las in pace ca are Prieten... asa ca nu am mai deranjat-o... insa am pastrat in suflet amintirea ei si oroarea de Revelion... astazi am citit toata ziua o carte minunata din Biblioteca Babel... iar miine voi gasi iarasi sa fac ceva....singurul lucru pe care il astept de Revelion este Salata de Boeuf primita de la Mama Toia, (vecina care m-a crescut)  eu nu vreau sa ma pregatesc cu ceva pentru Revelion.. vreau sa fie o zi ca toate celelalte... De ce as sarbatori ca sint mai aproape de groapa cu un an ?

Comentarii

  1. M-ai facut praf ! Tot ce-ai povestit aici este LITERATURA, este o PROZA care nici macar nu trebuie stilizata ! Cu exceptia catorva greseli gramaticale, nu se modifica nimic. Ma gandesc ca ai putea vorbi cu d-na Lucia Verona, sa-i arati textul tau, sa vedem ce spun.Eu spun ca ai talent de prozator, dar n-am nici o reletie in lumea scriitoriceasca.
    In alta ordine de idei, Ninu, nu-ti face ptobleme, nu esti singurul care-ti petrece Revelionul in solitudine. Salata de boeuf ai, un pahar cu vin ai, o carte ai, mu-ta televizorul( daca nu l-ai vamdut) pe TVR Cultural sau pe Mezzo. Ceea ce voi face si eu,ha,ha,ha...

    RăspundețiȘtergere
  2. Zincabeiu, Sarut mana !..asa o sa fac, din pacate eu am Dolce si ei nu au Mezzo :(..dar pe TVR Cultural ma uit mult, pe Hallmark si pe Cartoon Network :)...
    TV-ul nu-l vind decit atunci cind am gasit un laptop si stiu sigur ca vinzind TV-ul si Computerul actual il pot cumpara :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Cu siguranta acela nu a fost un revelion prea reusit.Iti doresc din toata inima ca anul acesta sa fie mai frumos si sa te distrezi mai bine.
    Iti doresc un an nou mai bun,cu sanatate si sa fi fericit alaturi de cei dragi.

    RăspundețiȘtergere
  4. Vaaai, Ninule, vaaai! Ştiu că ziua de naştere şi trecerea în Noul An reprezintă momente prielnice de contabilizare a vieţii noastre, cu bune, cu rele; există tendinţa să ne gândim că mai trece un an peste noi şi ne apropiem încet, încet, de numărătoarea inversă. Bun, este firesc să gândeşti aşa când ai trecut prin viaţă prin multe dezamăgiri, neîmpliniri, greutăţi; fiecare dintre noi, a gândit sau a simţit, măcar odată "eu nu vreau sa ma pregatesc cu ceva pentru Revelion.. vreau sa fie o zi ca toate celelalte... De ce as sarbatori ca sint mai aproape de groapa cu un an?" Însă eu ştiu că ce nu te doboară, te face mai puternic şi de fiecare dată când am şi eu neîmplinirile şi greutăţile mele (deşi poate nu se compară nici pe departe cu ale tale) mă gândesc mereu la nedreptăţi mult mai mari, la catastrofe şi, brusc, îmi trece! Sunt sigură că la fel faci şi tu, ca să poţi trece, vertical, peste momentele grele! Viaţa e groaznic de grea şi nedreaptă, însă e un dar nepreţuit pe care dacă ştii să-l descoperi şi să te bucuri de el, îţi oferă satisfacţii şi împliniri nenumărate, chiar dacă trebuie să aştepţi zeci de ani de suferinţă pentru o clipă dulce de împlinire sufletească!
    Sunt sigură că vei găsi drept companion de Revelion o carte bună, un filmuleţ nostim de pe youtube sau blogurile prietene pentru a trece cu mai mult optimism în Noul An în care, ca şi până acum, vei petrece cu prietenii tăi din blogosferă şi nu numai.
    Trecerea în Noul An reprezintă, de fapt, speranţa unui viitor care nu ştim ce ne poate rezerva, dar pe care îl dorim bun şi luminos, cu surprize minunate, de care să ne bucurăm în fiece clipă!
    La mulţi ani, 2010, cu multă sănătate, noroc şi multe bucurii şi împliniri, în ciuda suferinţelor pe care ţi-e dat să le înduri!

    RăspundețiȘtergere
  5. Povestea ta m-a înduiosat pâna la lacrimi...Ceea ce îmi place la tine este ca povestesti cu umor orice poveste trista.
    Ideea cu anuntul la ziar nu a fost rea! Nu renunta si nu abandona planul. Prietenii nostri s-au cunoscut în urma unui anunt în ziar...si de atunci au trecut vre-o 8 ani si sunt fericiti!
    Sunt sigura ca jumatatea ta, te cauta deasemenea :-)
    LA MULTI ANI NINU!

    RăspundețiȘtergere
  6. Dupa ceea ce a spus Svea, nu stiu ce sa mai adaug. Decat sa repet ideea de a lasa trecutul si a privi inainte! Sa ai un an frumos, sa fi sanatos si sa nu te indoiesti niciodata ca exista oameni care sunt alaturi de tine.
    La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  7. Hmmmm...m-a intristat povestea ta Ninu:D...dar stai linistit ca vor veni razele zilelor cu soare si pentru tine:)...un mai bun cu sanatate, fericire si tot ceea ce iti doresti:)...La multi ani !

    RăspundețiȘtergere
  8. Vom fi multi alaturi de tine cu sufletul si gandul!
    Sa-ti dea Domnul sanatate si un an mai bun!

    RăspundețiȘtergere
  9. dyanna, multumesc frumos, un an nou fericit si tie !

    Svea, cum te pot angaja psiholog ? :)) unde sa vin cu canapeaua ?:)) Multumesc mult si un an nou fericit !

    CARMEN, situatia e complicata, eu am prietena in momentul de fata..problema este ca sint neglijaaaaaaaaaaaaaaaaaaat :)) :D !

    tetris, multumesc mult, ai dreptate Svea a spus tot ce se putea spune :D An nou fericit !

    Rappa_ru, multumesc ca ai trecut pe la mine :)...An nou fericit iti doresc !

    RăspundețiȘtergere
  10. Marada, multumesc mult pentru cuvintele frumoase, La multi ani si un an nou fericit iti doresc !

    RăspundețiȘtergere
  11. Hai ca ma speriasesi cu tacerea asta a ta... Am crezut ca esti bolnav de n-ai mai scris nimica-nimicuta atata vreme. Dupa ce-am citit postarea asta iar m-am speriat, am vazut, asa printre glume, ca esti trist.Pentru asta nu este medicament, sau nu-l stiu eu... Tot ce pot sa fac e sa-ti zic sa-l dai in colo de revelion, e o zi acolo ca orisicare. Eu iti urez de-acuma UN AN BUN!!!

    RăspundețiȘtergere
  12. Ina, nu sint trist, mi-am amintit intimplarea asta, si am vrut sa o impartasesc...iarna mereu ma simt mai aiurea, stau doar in casa si probabil de aici mi se trage :(

    RăspundețiȘtergere
  13. Ninu, svea a spus foarte bine! Nu am ce adauga, decat sa intaresc spusele ei. Iti doresc sa fii tu insuti mai departe, esti un OM care merita mult mai mult...nu inceta sa speri.Sarbatoreste fiecare inceput de An Nou ca pe un nou inceput...scutura-te de toate relele, gandurile nebune, ia-o de la inceput. Ca un refresh la computer daca vrei :).

    Numai bine,sanatate si un An Nou plin de lucruri bune!

    RăspundețiȘtergere
  14. Ninule draga, nu uita ca nicodata nu esti sigur.
    Suntem cu tine chiar daca la distanta, chiar daca doar virtual. Îmi pare rau de experienta ta,si iti doresc ca anul care vine, dacă vei dori sa mai intri pe la " matrimoniale" sa nu iesi singur!

    RăspundețiȘtergere
  15. Foarte frumos redai franturi din viata ta, scrii bine si cu umor! Felicitari!
    Iti doresc un An Nou cat mai bun si care sa-ti aduca ceea ce iti doresti si ai nevoie!

    RăspundețiȘtergere
  16. Bunica mea, mama tatalui meu a murit intr-o noapte de revelion, asa ca mare prilej de sarbatoare nu e nici la noi. Atata tot ca incheiem un an, cu bune si cu rele, usurati parca de povara lui, cu speranta naiva ca anul care vine ne va aduce numai bine. Pana intr-o zi, cand vom muri,lasand in urma tragedii, bucurii, sperante, vise, care vor disparea pentru totdeauna odata cu noi si cu amintirea noastra.
    Pana atunci ne chinuim cu amintiri care vin la suprafata, desi le credeam demult uitate, ne facem sperante, iluzii..
    Ce va mai conta peste 100 de ani, cand nici unul dintre noi nu va mai fi aici, cand vor fi altii care sa viseze si sa sufere, in asteptarea mortii..

    RăspundețiȘtergere
  17. Salmi, o sa iau aminte la ce ai zis :) An nou fericit !

    Lucia, nu mai am voie acu la Matrimoniale :)) ... ca m-am cumintit :) An nou fericit iti doresc !

    Amelie, multumesc mult pentru cuvintele frumoase :)..An nou fericit !

    Iulia, ai dreptate, mare dreptate, cred ca mie imi lipseste o doza de iluzii, mi-a zis cineva ca imi lipseste o doaga si cred ca de doaga responsabila cu iluziile era vorba..:( ..prea sint realist :(
    An nou fericit !

    RăspundețiȘtergere
  18. iubeste, iarta, închide ochii si imagineaza-ti ca esti acolo unde vrei, priveste o floare, cumpara-ti ceva ce-ti doresti de mult, spera ca ceea ce-ti doresti se va împlini, ajuta-i pe altii, respira profund, fa-ti un cadou, zâmbeste, relaxeaza-te, ajuta un batrân, accepta un compliment, asculta-ti prietenii, reia un proiect abandonat, fii întelegator cu tine si cu ceilalti, uita-te la albumul cu fotografii, picteaza un tablou, asculta tacerea, aminteste-ti întotdeauna ca nu esti singur, spune-le celor dragi cât de mult îi iubesti, imagineaza-ti ca azi nu ai nici o grija, joaca-te cu un copil, citeste o carte buna, alege-ti o stea de pe cer, fii copil înca o data, suna-ti prietenii cu care nu ai vorbit de mult, da-ti voie sa gresesti, lasa-i pe altii sa te ajute, renunta la ce nu-ti place, îndeplineste-ti promisiunile, iubeste, iarta...LA MULTI ANI!

    RăspundețiȘtergere
  19. Recunosc ca m-a lasat fara cuvinte. Sincer imi e si rusine sa mai vin urari monotone care banuiesc ca nu te vor incalzi cu nimic. Totusi, eu iti doresc din inima sa ai parte de un an mai bun si sa te bucuri pe cat poti de lucrurile frumoase care iti fac placere.

    Am vazut de multe ori in articolele tale ca spuneai ca blogul asta si oamenii care il viziteaza sunt singura ta evadare. Zic ca e drept sa stii ca si ei te apreciaza la fel de mult.

    Urarile mele sunt foarte sincere, sper ca si suficient de calde incat sa le simti.

    Te imbratisez,
    Nasturash

    RăspundețiȘtergere
  20. Sa intekeg ca si tu esti din deva...salutare.... :D

    RăspundețiȘtergere
  21. Intelegi bine ... Bine ai venit pe Blogul meu!

    RăspundețiȘtergere
  22. Iti doresc Sarbatori fericite anul acesta ! Si anii ce vor urma ... Pe cat posibil ...

    RăspundețiȘtergere
  23. Esqvilyn , iti multumesc mult, sa de-a Dumnezeu fericire la toata lumea... si tie si mie, fiecare om merita sa fie fericit .

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Abtine-te de la comentarii jignitoare sau vulgare ca oricum nu le va vedea nimeni, nici chiar eu ca pe alea le citesc cu ochii inchisi. De asemenea, postarea comentariilor sub anonimat vor fi aprobate intr-o anumita limita.

Postări populare de pe acest blog

Moartea unui joc frumos

Casio G-Shock, un ceas fara concurenta

Blogul lu' Ninu si Lumea femeilor