Principatul Sealand



 Cel mai mic Principat din lume, Principatul Sealand a fost scos la vanzare... Un vis frumos devenit realitate este pe cale sa moara :(...
Regatul Sealand si-a proclamat independenta in 2 septembrie 1967 iar Majestatea sa Printul Paddy Roy Battes si-a inceput domnia sub numele de Alteta regala printul Sealand-ului... impreuna cu sotia lui Alteta Regala  Joan  Printesa Sealand-ului.... fosta Miss Anglia in anii 50.



  Totusi independenta mult dorita a primit-o doar dupa un lung si greu asediu armat... urmat de un proces cu statul Britanic... dar in cele din urma s-a facut dreptate si Principatul Sealand si-a putut folosii moneda proprie, steagul si imnul national, iar in data de 25 Septembrie 1975 Principatul de Sealand si-a facut publica constitutia si a functionat dupa regulile de baza ale unui stat independent si suveran.



  Principatul Sealand este cel mai mic din lume si are suprafata locuibila de doar 550 mp. atat cat are platforma petroliera din apele internationale pe care majestatea sa printul de Sealand locuieste cu familia sa.

Principatul de Sealand a avut si un supus... care se ocupa cu administrarea tarii... era si inginer , si bucatar dar si omul bun la toate.. care aprindea si stingea luminile de semnalizare de pe platforma marina... iar cand familia princiara pleca pe continent  pazea principatul, dar acesta s-a pensionat si a emigrat in Anglia unde  locuia familia lui.

 Chiar si familia Princiara a Sealandului au parasit in cele din urma principatul de Sealand... iar acum acesta este scos la vanzare.... Dupa ce mai fusese odata scos in anul 2007... si nu s-a inregistrat nici macar un singur doritor sa-l cumpere.. inafara de Pirate Bay... dar Printul Michael de Sealand si-a impus dreptul de veto in familie si nu a vrut sa vanda principatul celor de la Pirate Bay...ca sa nu-si supere cativa prieteni de la Hollywood... care se impotriveau.

  Un sfarsit tragic pentru un principat ... care oferea libertati nelimitate cetatenilor sai.. o tara in care nu existau taxe si impozite, nu exista coruptie, nici inchisori , nici politie ori jandarmerie.
 Principatul de Sealand a dat peste 120.000 de pasapoarte oficiale si dubla cetatenie celor dornici de a beneficia de cetatenia celui mai democratic si liber regat din lume... si a reusit sa tina piept cu succes chiar si unei invazii Germano- Olandeze... cand doi mercenari au incercat sa ocupe tara cu armele... dar in cele din urma invazia a fost respinsa...



 Casa princiara de Sealand a gazduit de la inceputuri posturi de radio pirat..care promovau libertatea de opinie, si erau contra sistemului nedrept de plata a taxelor si impozitelor catre stat... Primul post de radio pirat din Anglia la infiintat chiar Majestatea sa Printul Paddy Roy...

 Principatul Sealand a fost o oaza de libertate si de normalitate intr-o lume corupta si rea inchistata in religii, dogme si reguli absurde... A fost un vis frumos devenit realitate... din pacate doar o realitate de scurta durata...

  Va invit sa ascultam impreuna Imnul de Stat al Regatului de Sealand... si sa ne imaginam totala libertate... de a traii si a iubii fara regulile si tiparele unei societati bolnave si corupte.




Printul Roy Bates al Sealandului impreuna cu Printesa Joan si cu cei doi fii... in anul 1967


Printul Michael ( Primul Ministru al Sealand-ului )  cu copii sai in anul 2009




.

Comentarii

  1. Excelent ! Nu am stiut asta. Esti cel mai tare. L-as fi luat si pe blogurile mele, dar cititorii mei, sint si ai tai in general. Bravo!!! Sa mai vii cu noutati. O seara frumoasa,
    Odorica

    RăspundețiȘtergere
  2. Fara taxe si lumea nu se-nghesuie? :)) Foarte interesant! Habar n-aveam ca exista un astfel de principat.

    RăspundețiȘtergere
  3. Odorica, Oricand cu mare drag poti prelua ori ce vrei de pe blogul meu :) si chiar daca avem aceeasi cititori..poate unul doi iti apartin si ar fi interesati.
    Stii ca eu sant adeptul libertatii totale a culturii si ma bucur ca Bunul Dumnezeu nu vrea drepturi de autor pe creatia sa..ne lasa sa ne bucuram toti de ce ne-a daruit.

    Alina... chiar tu care esti fana tuturor printeselor si printilor chiar si din povesti..nu ai stiut de Sealand ?... Ok.. atunci ma bucur ca ai aflat acum... poate candva vom avea si noi pasaport si viza pentru Sealand... Am auzit ca prin anii 70 pentru o bere..putei primii un pasaport si viza pe viata de a vizita Sealand... de locuit nu prea poti ca "Palatul regal" e cam mic... desi e mare cat jumate de tara.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ha, nici eu n-am stiut. Am crezut, pana am citit comentariile, ca e vreo poveste de-a ta si urmeaza sa ne spui: hai gata, v-am pacalit.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Abtine-te de la comentarii jignitoare sau vulgare ca oricum nu le va vedea nimeni, nici chiar eu ca pe alea le citesc cu ochii inchisi. De asemenea, postarea comentariilor sub anonimat vor fi aprobate intr-o anumita limita.

Postări populare de pe acest blog

Moartea unui joc frumos

Casio G-Shock, un ceas fara concurenta

Blogul lu' Ninu si Lumea femeilor