Gogonele prajite

     Ieri am revazut un film incredibiul de frumos "Fried Green Tomatoes at the Whistle Stop Cafe" un film care iti lasa un gol in suflet cand se termina... si cateva zile dupa aceea te roade dorul dupa personajele din el... parca ai vrea sa sti ce s-a mai intimplat intre timp.



 "Fried Green Tomatoes at the Whistle Stop Cafe", este o poveste care te sensibilizeaza pana la lacrimi... in special din cauza ca fiecare ne ragasim in ea... ori ne ragasim prieteni, amici, diverse cunostiinte...

 Am vazut acest film de 2 ori... si inca ma mai gandesc la personaje uneori... Ieri dupa ce s-a terminat mi-am promis ca astazi voi face si eu gogonele prajite dupa reteta din film....

 Asa ca de dimineata am mers la vecina mea si am comandat 1 buc. gogonea mare... am primit 2 buc... si impreuna cu Aviopestele care m-a inebunit ca vrea gogonele prajite si era sa ma faca azi noapte pe la ora 2 sa-i fac... noroc ca atunci nu aveam gogonele, m-am pus pe treaba :)

.... Din pacate nu am reusit sa respect retata intocmai din cauza ca la mine in catun nu a auzit nimeni de pesmet... iar eu nu am avut paine veche... asa ca a trebuit sa improvizez... am pus putina faina de malai si putin gris... si a iesit ok.

 Dar normal se face in felul urmator :

 Taiati gogonele felii apoi le dati cu sare ca sa se inmoaie putin...
dupa aceea se dau cu piper si ce mai vreti, apoi prin faina, apoi prin ou batut si prin pesmet... se lasa putin sa se lipeasca bine pesmetul si dupa aceea se prajesc in baie de ulei...la foc mic sa se patrunda bine.

 Se pot manca cu diverse sosuri s-au cu garnitura de cartofi piure...
eu le-am preferat simple sa ma pot bucura de gustul lor.





   Exista persoane care cufunda in lapte feliile de gogonele... dar asta e o gaselnita de fapt :))) deoarece oricum laptele nu intra in gogonea cum intra in friganele de exemplu.

 Dupa ce faceti gogonele prajite incercati aceeasi reteta... doar ca in loc de gogonele puneti felii de ceapa :)
este delicioasa :)).

 Aici aveti reteta de fried green tomatoes in format video ... Mai trebuie doar sa cautati filmul pe net... si in timp ce mancati delicioasele gogonele prajite sa vedeti si un film pe care nu al veti uita niciodata !

Comentarii

  1. Recunosc ca de asa ceva n-am mai auzit!... Am sa incerc si eu!

    Te citesc de ceva vreme, din cand in cand. Ai un blog placut si plin de viata, felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumos filmul Ninu, imi plac recomandarile tale cinefile. Sa gasesc niste gogonele si incerc si reteta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Acuarele, multumesc mult !

    Ela, eu sant cinefil de cinefil... si soarta mi-a dat cu forta profesia asta... asa ca nu vreau s-o dezamagesc.

    RăspundețiȘtergere
  4. Indraznesc sa va deranjez cu o intrebare..de unde ati descarcat filmul? eu l-am gasit intradevar, dar merge ff prost, cred ca imi lua cam o saptamana pana il descarcam..
    As vrea tare mult sa il vad, m-am indragostit de mica de el si acum, vazand postul, mi-am adus aminte si chiar as vrea foarte tare sa il revad.

    RăspundețiȘtergere
  5. Chiar daca dureaza o saptamana pana al iei merita, crede-ma. Dureaza dar e gratis :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Abtine-te de la comentarii jignitoare sau vulgare ca oricum nu le va vedea nimeni, nici chiar eu ca pe alea le citesc cu ochii inchisi. De asemenea, postarea comentariilor sub anonimat vor fi aprobate intr-o anumita limita.

Postări populare de pe acest blog

Moartea unui joc frumos

Casio G-Shock, un ceas fara concurenta

Blogul lu' Ninu si Lumea femeilor