Prima painica traditionala

    Astazi am reusit sa fac prima painica traditionala (fara drojdie) din viata mea, a iesit delicioasa.
Am mai incercat de doua ori dar painicile au iesit cam acre si nu au crescut frumos din cauza ca am lasat aluatul sa dospeasca la temperatura camerei si in camera era cam cald :(
  Pe aceasta am lasat-o la dospit in frigider in cutia de fructe de jos... si a crescut frumos, nu s-a acrit deloc...
si a fost delicioasa... am pus-o la copt in tava, dar pe urmatoarea o pun pe gratar sa aibe forma rotunda.
 Asa ca de acum inainte in fiecare saptamana o sa fac cate o painica traditionala, e usor tare de facut si e foarte delicioasa.
 Puteti citi aici cum se face aceasta minunatie delicioasa... Este blogul profesoarei mele , ea este ce-a de la care am invatat cum se face acest aluat, o gospodina desavirsita pentru care painica traditionala si specialitatile facute cu aluat traditional nu mai au nici un secret.



Comentarii

  1. Arata superb am sa incerc si eu! Na, faina ca mi ai facut pofta! ... ma duc sa imi tai o bucata de paine:)

    RăspundețiȘtergere
  2. E mult pana va intra in sange, ca nu mai va opriti. Nu se poate compara painea facuta in casa cu drojdie naturala, cu cea cumparata, ma bucur sa vad o asa miscare si in Romania.
    Spor la a face cat mai multe paini... va iesit foarte bine, avand in vedere ca este prima, cu timpul ve-ti vedea ca drojdia naturala va fi si mai buna.

    RăspundețiȘtergere
  3. OOooo dar vad ca esti si un bucatar desavarsit. Felicitari! Eu am reteta mea de paine, am avut o perioada cand faceam zilnic dar acum nu mai am timp, sioricum visez la o masina de facut paine.

    RăspundețiȘtergere
  4. Lorena, iti doresc succes cu painica, eu am reusit sa obtin maia-ua maturizata cam in 12 zile, daca citesti link-urile din articolul meu o sa vezi ca e simplu.

    Daniela, ai mare dreptate, painica cu drojdie naturala este delicioasa si gustoasa.

    Minoki, painica traditionala nu se poate face cu masina de paine, doar paine obisnuita.

    RăspundețiȘtergere
  5. painea ta arata fabulos! imi vine sa musc o bucata din coaja aia groasa. Nimeni n-ar putea banui ca e prima ta paine :)
    Ce cuptor ai folosit? si ce formula (reteta)?
    e o satisfactie mare cand reusesti sa scoti din cuptor asa frumusete, asa-i? si daca mai e si gustoasa... pofta buna!
    cu drag, codruta

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc mult profa ! :).. Am aragaz normal pe gaz... cel mai ieftin model :))
    Iar reteta este exclusiv maia,faina si apa... Din motive medicale de 3 ani de zile nu mai consum sare... asa ca painica e nesarata.
    Cantitatile nu le stiu... ca am pus dupa ochi. Am dizolvat maiaua in apa la temperatura camerei apoi am adaugat faina pana cand a avut o consistenta care m-a multumit, apoi am pus aluatul in tava si l-am pus in cutia de fructe a frigiderului... cam 14 ore... apoi l-am pus la copt.

    RăspundețiȘtergere
  7. Arată tare bine. Nu prea e pasiunea mea statul în bucătărie (eu am alţi... "fluturaşi"), dar sunt puţin gurmand. Mulţumesc pentru recomandare, a mea doamnă adoră domeniul.

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu am o nelamurire : de ce n-ai facut paine in cuptorul pe care l-ai cumparat cu ceva timp in urma ? Sau ma insel?

    RăspundețiȘtergere
  9. Pentru ca paine traditionala nu poti face in cuptorul de cumparat (cred ca te referi la masina de facut paine) In masina poti face doar paine cu drojdie de bere care dospeste in 2 ore. Painea traditionala are nevoie de 12-14 ore pentru a creste frumos... Deci masina de facut paine devine inutila.

    RăspundețiȘtergere
  10. Arată SUPER! Trebuie să încerc şi eu.

    RăspundețiȘtergere
  11. Iti garantez ca daca o sa incepi de la 0 si o sa-ti formezi propria maia, nu vei mai renunta la ea... E ca un pet al tau.. e viu si traieste... iti va fi greu sa-l lasi sa moara :))

    RăspundețiȘtergere
  12. Foarte bine arata painea ta ! De cate ori am incercat sa fac paine... mi-a iesit un fel de aluat indesat, pe care nici ratonii mei, nu voiau sa-l manance !

    RăspundețiȘtergere
  13. Astept sa mananc painica traditionala,ha,ha,ha, Sunt sigura, Ninu, ca esti un bun bucatar si painea va fi delicioasa, pentru ca o faci cu placere si pui suflet in tot ce faci. Felicitari !

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Abtine-te de la comentarii jignitoare sau vulgare ca oricum nu le va vedea nimeni, nici chiar eu ca pe alea le citesc cu ochii inchisi. De asemenea, postarea comentariilor sub anonimat vor fi aprobate intr-o anumita limita.

Postări populare de pe acest blog

Moartea unui joc frumos

Casio G-Shock, un ceas fara concurenta

Blogul lu' Ninu si Lumea femeilor