Ciocanel cu salata de Leurda

Am ramas dator de ieri cu reteta de Leurda :).. asa ca ma grabesc sa imi duc promisiunea pina la capat si sa dau explicatii cu privire la motivul intirzierii :)) ... De fapt despre motivul intirzierii o sa cititi miine :)) astazi reteta.

Pe o folie de aluminiu se aseaza un cartof curatat si taiat in patru, un morcov curatat si taiat in patru, citeva frunze de leurda, si un ciocanel de pui, (desi asa scria pe punga eu inca cred ca era de fapt pulpa deoarece e foarte mare ), e bine sa punem pulpa sau ciocanelul inghetat, deoarece cind se va dezgheta va lasa apa, iar acea apa se va transforma in abur, care va face totul mult mai fraged si mai gustos, se sareaza si se condimenteaza dupa plac, doar sa tineti cont ca Leurda ii va da un gust foarte placut de usturoi, de aceea eu doar sarez putin dar condimente nu pun sa nu-i stric gustul. Apoi folia se stringe bine, si se pune la cuptor.


Eu o pun in usa sobei de teracota, si cam dupa 40 de minute am o mincare gustoasa si foarte usor de facut.


 Cind sint mai multe persoane invitate la masa se face cite un pachetel pentru fiecare, in nici un caz nu puneti mai multe portii la un loc, e mult mai placut ca fiecare sa aibe pachetelul sau. Eu am facut si o salata de Leurda.. Am spalat-o in 3 ape, apoi am taiat-o cum imi place mie, am stropit-o din belsug cu suc de lamiie, si am pus pe ea si o linguritza de ulei de bostan...


A iesit superbun totul, daca nu aveti salata, puteti incerca sa puneti peste continutul pacheteluli o lingura de iaurt, am facut si asa si e foarte bun, in iarna asta am facut de multe ori acest fel de mincare, e sanatos, si cum am foc in soba non stop am si unde coace pachetelul fara sa consum gaz... si gustul de copt la lemn e superior, garantez.


Sper sa va placa, mie imi place, si chiar ma grabesc sa o maninc pina nu se raceste, mirosul deja m-a zapacit de cap :).

Comentarii

  1. Multumesc de reteta, pe mine m-ai convins, o sa o pregatesc si eu :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu placere, nu o sa-ti para rau daca o pregatesti :)) sint sigur.

    RăspundețiȘtergere
  3. nu se compara gustul mancarii facuta pe plita/jar/gura sobei cu cea pe gaz.
    bravo. cred ca iese tare bun.

    RăspundețiȘtergere
  4. Oh doamne imi faci o pofta si astzi nu am mancat inca..... arata beton am sa incerc.

    RăspundețiȘtergere
  5. Si te mai plangi ca nu faci bunataturi...pfuai ce bine arata mancarica ta...

    RăspundețiȘtergere
  6. Chiar arata bine,si cu siguranta e si foarte buna.

    RăspundețiȘtergere
  7. Asa ca ti-am vazut postarea vineri seara si chiar mi s-a facut foame rau...Dar am reusit sa ma abtin ! Dar azi o sa fac si eu ceva ...de o sa-ti ploua si tie in gura ! Na ! Sunt rea ?

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu am mancat leurda niciodata. M-ai facut curioasa. Voi cauta in piata si daca voi gasi ...

    RăspundețiȘtergere
  9. foarte interesanta si mai ales apetisanta reteta ta! e de incercat...dar peste cateva zile, dupa Pasti. di cate am inteles leurda aceasta se gaseste doar in oltenia, e specifica zonei.
    am tot citit de folia de aluminiu ca-i toxica si desi mi-a placut enorm cum a iesit ce-am gatit in ea, m-am ferit s-o folosesc. parca mai degraba sunt fanul puiului la punga cu tot felul de bunataturi langa el :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Eu locuiesc in Jud. Hunedoara si se gaseste peste tot, il unele zone nu se foloseste axact ca si hazmatzuchi, dar cred ca de crescut creste peste tot se numeste (alium ursinum ) Usturoiul ursului.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Abtine-te de la comentarii jignitoare sau vulgare ca oricum nu le va vedea nimeni, nici chiar eu ca pe alea le citesc cu ochii inchisi. De asemenea, postarea comentariilor sub anonimat vor fi aprobate intr-o anumita limita.

Postări populare de pe acest blog

Moartea unui joc frumos

Casio G-Shock, un ceas fara concurenta

Blogul lu' Ninu si Lumea femeilor