Zambilica si Pitopel


Saptamina trecuta au fost Zilele orasului Deva... bineinteles ca nu se putea sa lipsesc de acolo chiar eu nime-n drum din fundul lumi..asa ca am mers fuga fuguta la spectacole... aci lume multa tare. fiecare se inghesuia sa cumpere porumb fiert, mici, si kiurtosi colacs, dar ce-l mai de cautare a fost berea, in fata scenei unde mai multe formatii de muzica de prima clasa se dadeau de ceasul mortii pentru ca show-ul sa iasa bine erau doar citiva tineri, restul stateau la coada la bere, pui la rotisor, virşli de la Brad, mici de Haţeg, nimeni nu avea treaba cu spectacolul, ori prea putini, de cealalta parte a pietei plin de tarabe cu plasticuri de inzorzonat fraieri, bratari fosforescente, cruciulite de cauciuc, de lemn, de plastic..etc si lumea puhoi se calca pe picioare sa ajunga la ele...si cind erau ei mai cuprinsi de febra nepasari fata de tot ce e cultura...pe scena a urcat un manelist...

- HAOLEOOOOOOOOOOOOO mîncava-ş da multi sinteti mo ! zbiera el in microfon.. si toata lumea a intors capul ca hipnotizata...au uitat de coada la mici, au uitat de berea ce-i astepta cuminte in butoi si buluc s-au repezit catre scena in timp ce manelistu de neam prost isi etala lanturile si ghiulurile si se scalimbaia tinguitor.. am ramas privind tîmp la ei... E interesant cum ne-am asumat ca popor o cultura care nu este a noastra, e interesant cum ne-am pus ochelari de cal si nu mai stim sa cugetam ce e bine si ce e rau si in orbirea noastra ne avintam numai catre non valoare... educati de televiziuni de 2 bani, care ne aduc in case in fiecare zi telenovele despre ţigani, unde n-i arata ca si cind cultura lor ar fi superioara culturii noastre, si aceste porcarii intra zilnic in casele noastre, iar acele telenovele facute fara nici o jena vor sa ne educe pe noi sa ne schimbam conceptiile despre cum privim ţiganii de parca nu-i cunoastem destul si nu am stii ca tiganii nostri sint cei care au ingrozit Europa si care au aruncat un stigmat pe fata tarii noastre, aceste televiziuni nerusinate si de doi bani in termen de 1-2 ani o sa se faca vinovate de timpirea poporului Roman,nu va trece mult pina cind vom vedea Romani care renunta la casa si se muta la cort ca asa au vazut ele la Tv ca se poarta...cu haine tiganesti deja se imbraca destui tineri.

Pentru noi ca natie morala si cultura sint fara nici o valoare, am ajuns atit de buimaci incit daca ne aninăm un plastic in forma de cruce la git si ascultam manele ne credem buricul pamintului, in realitate nu am ajuns inca nici macar la capacitatea intelectuala de a stii cum se foloseste un cos de gunoi, dupa ce s-a incheiat spectacolul toata piata unde fusese organizata serbarea arata ca o groapa imensa de gunoi, atit am invatat in acesti ani de la revolutie incoace..sa aruncam gunoiul la usa altora.. si apoi ne miram dece e gunoi si la usa noastra fara sa ne dea prin cap ca si vecinul face la fel ca si noi pentru ca noi ii slujim ca exemplu.. dar cine sa ne mai spuna ce e bine si ce nu e ? Politicienii fara scrupule se zbat intre ei care sa ajunga la ciolanul mai carnos, se zbat sa-si aranjeze cistigarea licitatiilor si capatuirea neamurilor analfabete prin numirea lor ca sefi in functii publice, Biserica e plina de hoţi si tîlhari de genul lui Teodosie Şpagoveanul care vind preotia pe bani, si fiecare cretin si tembel poate ajunge preot daca are 2000 de € , apoi isi poate intinde linistit miinile spurcate si slinoase pentru a fi sarutate de fraieri de ambe sexe, iar educatia natiunii e lasata pe seama telenovelelor unde actori altdata de calitate se timpesc pe ei si timpesc o natiune doar pentru 30 de arginti, si pe seama ştirilor de la ora 5 unde Pitopel si Zambilica care desi sint frati au facut o fetiţă impreuna care la 11 ani a fost violata de bunicul din partea mamei de ciuda ca sotia lui s-a culcat cu nepotul ei si a ramas gravida ... Haida mo..asta-i Romania Europeana.

Comentarii

  1. Romanii nostri cam asta stiu,sa copieze....Sarbatori luate de pe la americani,muzica de pe la greci....Si,asta cu biserica,e o intreaga mafie.Sta la mine in bloc un popa.Nu am cuvinte....ce poti sa auzi din gura lui,si ce invarte,el stie.In orice caz e plin de bani.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ninu,o sa iti spun doar ca ai scris negru pe alb tot ceea ce gandesc si eu.

    RăspundețiȘtergere
  3. da ninu ,ai vazut oare ce ramine in urma ,dupa o asemenea zi ,seara cind pleaca lumea e prapad,dar dimineata este iar curat,este o echipa de ,,vrajitoare cu maturi,,care de la ora 5 dimineata lucreaza ca furnicile,dar nimeni ne le baga in seama,nici nu le lauda ,trec neobservate si se vede totul curat in urma lor,itr-o astfel de echipa lucrez si eu desi sunt tiganci majoritatea am aterizat si eu o romanca intre ele,dar nu am probleme suntem toate la fel,sper sa te cindesti cind este o asemenea zi si la cele care curata dupa tambalau si sa ne trimiti un gind bun,in 27 sunt zilele orasului in calan ,vai ce o sa avem de lucru,dar suntem invatate cu greul..... mirela balena

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Abtine-te de la comentarii jignitoare sau vulgare ca oricum nu le va vedea nimeni, nici chiar eu ca pe alea le citesc cu ochii inchisi. De asemenea, postarea comentariilor sub anonimat vor fi aprobate intr-o anumita limita.

Postări populare de pe acest blog

Moartea unui joc frumos

Casio G-Shock, un ceas fara concurenta

Blogul lu' Ninu si Lumea femeilor